Gaten in de data

Modified on Thu, 29 Sep 2022 at 09:13 PM

Soms komt het voor dat er voor een device voor een onbepaalde tijd geen data is. Voor de analyse van deze "gaten" in de data zijn een aantal parameters belangrijk om te bekijken:


Measurement number:         

        Dit is een opvolgend getal met meetnummers. Het meetnummer wordt gereset na een                                                              reboot (met minimaal een kwartier wachttijd)


Packet number:                 

        Dit is een opvolgend getal van het pakket nummer. 1 pakket bevat 1 of meerdere                                                                      meetnummers.


Er mag maximaal 5% packet loss zijn, wat betekend dat er maximaal 5% van het totaal aantal pakketten verloren mogen raken.


Een goede indicator of de netwerkverbinding goed is zijn twee andere parameters:


RSSI:

Dit zegt iets over de kwaliteit van het inkomende netwerksignaal. Onder de 10 kunnen er problemen met de verbinding onstaan. Minimaal 15 is gewenst. Dit getal zegt echter niets over de kwaliteit van het binnenkomende signaal bij Vodafone, daar kunnen we helaas geen informatie van opvragen.


Verzendtijd:

Dit zegt iets over de duur van het verzenden van een bepaald pakket. Uiteraard is dat afhankelijk van de grootte van het pakket. Een typische pakket overdag met twee measurements heeft een duur van +/- 20 ms en mag de 50 ms niet overschrijden. Dit laatste is vaak een indicatie voor een slechte verbinding en gaat ten koste van de batterij levensduur.Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article